„Au luat-o razna vremurile. Cine, spre a le-ndrepta, m-a hărăzit pe mine?” (Hamlet, actul I, scena 5).

Despre Festivalul International Shakespeare din anul acesta, numai de bine! Organizatorii au conchis, dupa cateva confuzii si o finantare speciala,  ca spectacolele sa se joace si la Craiova si la Bucuresti. Asa ca, intre 23 aprilie  si  9 mai vom avea parte de Shakespeare pe scenele romanesti, o revenire fericita, dupa declaratia lui Emil Boroghina, fondatorul şi directorul acestei manifestari, de la sfarsitul lui martie a.c..

Shakespeare şi noua teatralitate

Motoul ales pentru acest proiect intitulat „Constelaţia Hamlet” şi care încorporează tema „Shakespeare şi noua teatralitate” este „Au luat-o razna vremurile. Cine, spre a le-ndrepta, m-a hărăzit pe mine?” (Hamlet, actul I, scena 5).

„Pe scenele bucurestene vor fi prezentate doua creatii de anvergura ale teatrului european contemporan: spectacolele cu piesa Hamlet in variantele regizorilor Thomas Ostermeier (Germania), cu trupa Teatrului Schaubűhne Berlin, si Elizabeth LeCompte (SUA), cu trupa The Wooster Group din New York. Cele doua reprezentatii ale Teatrului Schaubűhne Berlin vor avea loc in deschiderea evenimentului, la Teatrul National Bucuresti, Sala Mare, pe 24 si 25 aprilie, iar cele patru ale companiei The Wooster Group vor avea loc la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu“,  pe 6, 7, 8 si 9 mai.

La festival vor participa, de asemenea, doua productii romanesti. Hamlet in montarea regizorului  László Bocsárdi va fi prezentata de Teatrul Metropolis, in ziua de 8 mai. Pe 9 mai, la finalul festivalului si ca un preambul al editiei din anul 2012 – „Lumea-i un teatru, noi suntem actorii“ – se va juca, la Teatrul Odeon, spectacolul Pyramus & Thisbe 4You, in regia lui Alexandru Dabija. Toate reprezentatiile din Capitala vor incepe la ora 19.00.”  (HotNews.ro)

Anunțuri